30 August 2021

NL 2025: Duurzame textielketen in Nederland (Dutch only)

In cooperation with ICA

Start: 10:00

Finish: 18:30

Location: HUNS Friesland

Share this event

We zoeken Young Professionals die mee willen bouwen aan een duurzame textielketen in Nederland

 

We zoeken 4-6 experts die de 1 dag van hun tijd beschikbaar willen stellen om samen met 20 specialisten, in een interactieve creatieve werksessie ontworpen en gefaciliteerd door GroupMapping en NL2025, op locatie bij Beeldend kunstenaar, herder, boerin en activist, Claudy Jongstra de duurzame textielketen te ontwerpen.

Je komt in aanmerking om mee te doen ls je:

  • directe of indirecte kennis heb van (een deel) van deze textielketen, denk bijvoorbeeld aan fashion industrie, tapijt industrie, interieur textiel etc.
  • directe of indirecte kennis hebt van de kleur/ pigment industrie die toelevert aan de textiel industrie.
  • ervaring hebt met andere (grote) duurzaamheid transities (voedingsketen, energieketen etc)
  • ervaring hebt met duurzaamheid berekeningen/ CO2 footprint analyses etc.

 

Wat is de uitdaging?

Claudy Jongstra heeft de visie om een lokaal en integraal ecosysteem voor het produceren en vermarkten van een duurzaam textiel terug te brengen naar Nederland. Lokaal en duurzaam geproduceerd textiel zou een enorme bijdrage kunnen hebben op een duurzame samenleving, daarnaast de bewustwording en waardering voor schoonheid en kwaliteit kunnen bevorderen, de biodiversiteit vergroten en de afvalstromen doen afnemen.

 

De uitdaging: het initiëren van het “tipping point”

Voor veel van de onderdelen van de nieuwe product keten zijn er op kleine schaal bewezen “proof of principles”. Echter voor een transitie is schaal nodig en hiervoor moeten meerdere stakeholders die een (grote) rol spelen meedoen. Dit vereist dat we met experts en stakeholders bedenken wat er allemaal nodig is om dat te realiseren.

Dit gaan we doen in een design sessie te Huns (https://claudyjongstra.com/farm-of-the-world). Tijdens deze geheel verzorgde dag komen we samen met mensen vanuit verschillende disciplines. Het proces is ontworpen door GroupMapping. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van samenwerking. In deze complexe wereld heeft niet één iemand het antwoord meer, maar hebben we allemaal een stukje van de puzzel. Om die puzzel te leggen moet je verbinden. Verbinding ontstaat door intensief en effectief samen te werken. Het verbinden van mensen is een kunst. GroupMapping beheerst deze kunst. Wij ontwerpen effectieve samenwerking. Door meerdere interactieve werkvormen gaan we samen bouwen aan de nieuwe, duurzame textielketen van Nederland. De verschillende perspectieven en input van alle deelnemers zijn cruciaal voor het succes van de dag.

 

Waarom meedoen?

  • Allereerst zullen we met een diversiteit van ca 20 specialisten kennis uitwisselen en samen een transitie ontwerpen die gaat bijdragen aan een duurzaam Nederland.
  • Op locatie te Huns, kun je van dichtbij zien en ervaren wat een duurzame keten behelst.
  • Onder deskundige begeleiding van GroupMapping ervaar je een scala aan innovatieve technieken en methodes die je helpen om doorbraken en veranderingen te realiseren.

Indien je interesse hebt in dit event, neem dan even contact op met president@ica.nl 

join

Are you interested in joining ICA? You can join as a young professional from one of our member organisations, become of of our new member organisations or become our partner. Click on one of the links for more information.

subscribe as young professional

subscribe

become our member organization

subscribe

become our partner

subscribe