subscribe now

ICA Young Professionals logo ICA Young Professionals

Pubquiz Concertgebouw klassieke muziek

01 June 2020

date
01 June 2020 20:15-22:00
location
Online

Op hoeveel palen is Het Concertgebouw gebouwd? Wanneer werd de eerste vrouw toegelaten tot het Concertgebouworkest? En welke symfonie is er geschreven tijdens een opiumtrip? Op maandagavond 1 juni wordt om 20:30 de eerste online pubquiz over klassieke muziek gestreamd vanaf het podium in de Grote Zaal van Het Concertgebouw.

Tijdens de pubquiz worden muziekliefhebbers in zeven rondes aan de tand gevoeld door Floris Kortie, presentator van Podium Witteman en Micha Windgassen, coördinator van Entrée. De vragen gaan natuurlijk over Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest maar ook over de geschiedenis van klassieke muziek en roddels en intriges in de levens van componisten. Deze vragen worden aangevuld met plaatjesrondes vol gekke instrumenten en componisten in hun natuurlijke habitat. Aan het einde van elke ronde is er een ‘raad de plaat’-vraag, waarin herkenbare klassieke melodieën uit het archief van het Concertgebouworkest worden afgespeeld. Tussendoor vinden er muzikale intermezzo’s plaats, gespeeld door het GoYa kwartet, bestaande uit leden van het Concertgebouworkest.

 Uiteraard zijn er mooie prijzen te winnen! De winnaars mogen zodra het weer kan, met hun hele team naar Concertgebouworkest Essentials. Op de tweede plaats staat een voucher t.w.v. €100 voor Het Concertgebouw en het team op de derde plaats ontvangt allemaal een CD van het Concertgebouworkest. Deelname aan de quiz is gratis en je hoeft je niet vooraf aan te melden. Het niveau van de vragen is instapniveau, dus iedereen kan mee doen!

Op 1 juni 20.15 uur start de livestream. Vanaf 20.30 uur zullen Floris Kortie en Micha Windgassen jullie in 8 rondes bestoken met vragen.

De rondes bestaan uit:
- 2 plaatjes rondes
- 1 muziekronde
- 1 ronde Concertgebouw & Concertgebouworkest
- 1 ronde roddel & achterklap in de klassieke muziek
- 1 ronde muziektheorie (voor de echte kenners)
- 1 ronde geschiedenis (breder dan klassiek)
 

Deelname is individueel of in groepen. Om meteen te kunnen netwerken deelt ICA de deelnemers in in teams, teamgroottes hangen af van de inschrijvingen.