07 July 2020

China, corona en de wereld (Dutch online)

Start: 18:50

Finish: 18:50

Location: Digitaal

Share this event

ROB DE WIJK OVER DE POSITIE VAN CHINA IN DE WERELD NA CORONA

Hoe maakt China van de pandemie gebruik om zijn positie te versterken? En hoe moeten de VS en Europa daarop reageren? 

In het videocollege China, corona en de wereld legt hoogleraar Internationale Betrekkingen Rob de Wijk met pakkende voorbeelden uit hoe corona het gevecht om de wereldmacht nog harder maakt. 

Na de handelsoorlog en strijd om 5G leidt het “chinese virus” voor nog meer spanningen tussen China, de VS en Europa. De invloed op de WHO en medische hulp aan landen toont de toegenomen macht van China in een veranderende wereld. 

Dit online college wordt op maandagavond 6 juli opgenomen en zal vanaf dinsdag 7 juli 09:00 een week lang online beschikbaar zijn om te kijken voor mensen met een ticket. 

Het college duurt ongeveer 1 uur. Je krijgt een uitnodiging via ICA voor de periode dat het college beschikbaar is en kan deze in je outlook calender aanpassen naar de tijd dat je het college wilt bekijken.

join

Are you interested in joining ICA? You can join as a young professional from one of our member organisations, become of of our new member organisations or become our partner. Click on one of the links for more information.

subscribe as young professional

subscribe

become our member organization

subscribe

become our partner

subscribe