subscribe now

ICA Young Professionals logo ICA Young Professionals

In cooperation with ICA

Brain Games - Jouw persoonlijke stresstest! (DUTCH)

27 November 2020

date
27 November 2020 12:30-18:00
location
Online

Op 27 november 2020 organiseert JongDNB de Winter School! De Winter School staat dit jaar in het teken van ons brein en hoe we beslissingen nemen in stressvolle situaties!

Zie hieronder/hiernaast het programma vol met interessante sprekers, workshops en een paneldiscussie. Lukt het je niet om de hele dag te volgen maar sluit je graag bij bepaalde onderdelen aan? Geen probleem, de link die wij sturen is de gehele dag geldig! Op deze manier kun je zelf besluiten bij welke sessies je aan wilt haken.

 

12:30-12:45           Opening door Jildau Piena (directeur HR DNB)

12:45-13:45           Keynote: De prefrontale cortex en grip op rationale keuzes - Ilja Sligte 

Heb jij je altijd al afgevraagd welke functies de verschillende delen van jouw brein hebben? Of welk deel van de hersenen betrokken is bij beslissingen nemen of impulsbeheersing? Zorg dat je erbij bent! Ilja Sligte is namelijk Chief Scientific Officer bij BrainsFirst en verbonden aan de faculteit Cognitive Neuroscience van de Universiteit van Amsterdam en kan jullie alles vertellen over de prefrontale cortex. Tijdens deze keynote zal Ilja Sligte het verband leggen tussen ons brein en rationele keuzes versus keuzes in stressvolle situaties. In jargon ook wel systeem 1 versus systeem 2. 

14:00 – 15:00        Lezing heuristics

In deze korte lezing legt Marc Kramer, hoogleraar behavioural finance aan de Rijks Universiteit Groningen, uit wat heuristics zijn. Er zijn een paar bekende heuristics die keer op keer worden bevestigd in onderzoeken, verder wordt er aandacht geschonken aan hoe een heuristic kan helpen bij het maken van bepaalde beslissingen. Welke heuristics helpen je met het maken van een beslissing? Welke heuristics werken je juist tegen? Dit zijn allemaal vragen die tijdens zijn lezing beantwoord zullen worden. 

 

 

15:00 – 15:45          Pauze

15:45 – 16:15        Hoe vatbaar zijn Young Professionals voor heuristieken? – Marc Kramer 

Vul de test uiterlijk 20 november in!  (https://rug.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_4OvKabFiUlLlO6h)

In het plenaire gedeelte van de lezing geeft prof. dr. Marc Kramer een terugkoppeling op de vooraf in te vullen quiz. Marc Kramer gaat testen of de deelnemers ook vatbaar zijn voor vaak voorkomende heuristics.

16:30 – 17:30        Paneldiscussie – Mart de Kruif (oud-generaal), Jos Heuvelman (directie AFM),  Jelle Ruurda (oncoloog UMC)  

Tijdens de paneldiscussie zoomen we in op in-depth stories van experts vanuit uiteenlopende sectoren. Hoe werkt het maken van stressvolle keuzes nu in de praktijk? Hoe neem je je werk niet mee naar huis? Wat zijn de gebruiken die professionals hebben om constant te kunnen presteren onder druk en welke tips hebben zij voor de Young Professionals? Om antwoord op onder andere deze vragen te krijgen gaan wij in gesprek met drie professionals uit verschillende werkvelden; Jos Heuvelman (directie AFM), Jelle Ruurda (oncoloog UMC) en Mart de Kruif (oud-commandant Koninklijke Landmacht)!

17:30                     Pubquiz