subscribe now

ICA Young Professionals logo ICA Young Professionals

In cooperation with ICA

Klassifest - Klassiek maar Anders

04 April 2019

date
04 April 2019 20:00-23:00
location
Paradiso, Weteringschans 6-8, 1017 SG Amsterdam
participants
40 (maximum of 40)
closing registration
03 April 2019

Klassifest

Een unieke avond waar een overwegend jong publiek van de mooiste klassieke muziek geniet, gespeeld door de beste muzikanten van Nederland. Een avond met bite size klassieke stukken voor zowel de instapluisteraar als de doorgewinterde klassieke muziekliefhebber. 

Alle concerten tijdens Klassifest duren maximaal een half uur. Er zijn geen stoelen en geen regels, de bar van Paradiso blijft de hele avond open en de Klassifest Muziekgidsen geven live antwoord op ieders vragen over de muziek, de uitvoering en de musici.

 

Wat kan je verwachten?

De derde editie van muziekfestival Klassifest staat in het teken van schrijver Ilja Leonard Pfeijffers operadebuut. Op 4 april a.s. voert Pfeijffer samen met The Paradiso Orchestra zijn ‘De Dichter’ uit in thuishaven Paradiso. Het stuk is geschreven op verschillende aria’s uit o.a. Don Giovanni en de Bruiloft van Figaro van Wolfgang Amadeus Mozart. Naast deze headliner staan dit jaar de finalist van Dutch Classical Talent Nuala McKenna, de winnaar van het Oskar Back Concours 2018 Niek Baar, blokfluitiste Sarah Jeffery en de jonge talenten van het Duo Serinissima op het podium. 

 

De kaarten worden gesponsord door ICA. Voor meer informatie kan je terecht op https://www.klassifest.nl