subscribe now

ICA Young Professionals logo ICA Young Professionals

Online: Economie in crisistijd (Dutch Only)

14 April 2020

date
14 April 2020 17:00-17:00
location
Online (Opname vanuit Debatcentrum Nieuwspoort)

MATHIJS BOUMAN OVER DE IMPACT OP ONZE ECONOMIE

Het coronavirus dreigt Nederland in de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog te storten. De economie ligt voor een groot deel stil. Wat betekent deze economische lockdown voor Nederland? Zijn de noodmaatregelen van de regering voldoende?

Econoom Mathijs Bouman vertelt je in dit online college alles wat je moet weten over de gevolgen van de coronacrisis. Midden in deze stormachtige tijden legt hij helder uit wat de economische impact is voor Nederland hoe we de schade kunnen beperken. 

Ben ik straks werkloos? Loopt de staatsschuld gierend uit de hand? Bouman geeft met inzichtelijke beelden en de laatste cijfers antwoord op de meest prangende vragen. Ook gaat hij in op hoe corona onze economie blijvend zal veranderen en beantwoordt hij vragen van kijkers.

Mathijs Bouman is macro-econoom en journalist. Hij is de vaste economische commentator van Nieuwsuur en schrijft twee keer per week voor het FD.

Dit online college wordt op dinsdagavond 7 april opgenomen en zal vanaf woensdag 8 april 09:00 een week lang online beschikbaar zijn om te kijken voor mensen met een ticket. 

Het college duurt minimaal anderhalf uur. Je krijgt een uitnodiging via ICA voor de periode dat het college beschikbaar is en kan deze in je outlook calender aanpassen naar de tijd dat je het college wilt bekijken.

Als je je registreert dan wordt aan het einde van de dag je aanmelding doorgegeven en krijg je de dag erna een link naar het college.